Aanleverspecificaties

Een goed bestand is belangrijk voor een goed eindproduct. Bij Atila garanderen we je dat jouw bestand geen zorgen geeft. Uw bestand wordt altijd grondig gechecked. Indien gewenst, kunnen we jouw bestand ook op laten maken door onze ervaren grafische ontwerper!

Een goed bestand moet aan veel zaken voldoen, maar in een notendop komt het op het volgende neer:

  • Kleur: Al onze producten worden gedrukt in Full Color. In drukwerk noemen wij dit CMYK, dit staat voor Cyaan, Magenta, Yellow (geel) en Key (zwart). Dit zijn de kleuren/inkten die gebruikt worden voor het produceren van Full Color drukwerk.
  • Tekst: Wij adviseren om teksten om te zetten naar lettercontouren. Lettercountouren is omgezette tekst naar objecten/lijnen ook wel vectoren genoemd. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype.
  • Bestandstype: De programma’s Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma’s voor de opmaak van drukwerk. Het is belangrijk dat het bestand als een drukklaar document in .eps, .ai, .pdf, .jpg of .tiff.
  • Formaat: Het is belangrijk dat het drukbestand de juiste afmetingen heeft. Wij raden aan om de onderstaande werktekeningen te gebruiken. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.
  • Resolutie: De resolutie van een afbeelding of ontwerp wordt bepaald door de DPI (wat staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per inch). Voor onze producten raden wij een resolutie aan van 300 DPI. Hoe lager de resolutie, des te minder scherp het eindresultaat.